ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FDA: «Πράσινο φως» σε app για τον προγραμματισμό δόσεων ινσουλίνης

16:57 - 18 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
FDA: «Πράσινο φως» σε app για τον προγραμματισμό δόσεων ινσουλίνης
O αμερικανικός οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε μια εφαρμογή για smartphones, που έχει ως στόχο τον προγραμματισμό και την ακύρωση δόσεων ινσουλίνης με την αντλία t:slim X2.

Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή για iOS και Android που μπορεί να παραδώσει ινσουλίνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Tandem Diabetes Care. Προηγουμένως, η παράδοση ινσουλίνης έπρεπε να γίνεται μέσω της ίδιας της αντλίας.

Σύμφωνα με το «The Verge», οι χρήστες της αντλίας θα μπορούν να προγραμματίζουν ή να ακυρώνουν δόσεις ινσουλίνης bolus, τις οποίες λαμβάνουν κατά τη διάρκεια των γευμάτων και είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα τους.

Η εφαρμογή t:connect εμφανίζει ήδη τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα των χρηστών, το ιστορικό της χορήγησης ινσουλίνης και τυχόν ειδοποιήσεις και συναγερμούς.

Δεδομένου ότι συχνά μπορούν να βλέπουν τις μετρήσεις γλυκόζης στο κινητό τους, οι ασθενείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να καθορίζουν πόση ινσουλίνη χρειάζονται και στη συνέχεια να προγραμματίζουν τη δόση τους.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει τη λειτουργία αυτή χωρίς επιπλέον κόστος στους πελάτες της που διαθέτουν την αντλία ινσουλίνης t:slim X2 η οποία θα πρέπει να καλύπτεται από την εγγύηση, μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

Παράλληλα, σχεδιάζει να δώσει πρόσβαση στην εφαρμογή σε περιορισμένο αριθμό χρηστών την άνοιξη, πριν τη διαθέσει στην ευρύτερη αγορά το επόμενο καλοκαίρι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.