ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Ο Πούτιν έχει αποφασίσει η εισβολή-Θα φτάσει στο Κίεβο!

01:09 - 19 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Ο Πούτιν έχει αποφασίσει η εισβολή-Θα φτάσει στο Κίεβο!
Σε διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής (18/2) ο Τζο Μπάιντεν επέμεινε στην άποψη πως η Ρωσία θα επιτεθεί εντός των ημερών στην Ουκρανία και μάλιστα επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες "θα επιτεθεί ακόμα και στο Κίεβο". Προανήγγειλε κυρώσεις από τη μεριά της Δύσης στη Ρωσία και οικονομική στήριξη στην Ουκρανία. Σημείωσε, ωστόσο, πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να στείλουν στρατό στην περιοχή.

"Θεωρούμε ότι ο Πούτιν έχει πάρει τις αποφάσεις του", σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος και επανέλαβε πως οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία.

"Η Ρωσία έχει δύο δρόμους: Είτε να ακολουθήσει το δρόμο της διπλωματίας είτε να εισβάλλει και να πληρώσει το κόστος. Εάν η Ρωσία εισβάλλει, θα καταστεί υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο που εκείνη επέλεξε", τόνισε.

"Η Δύση είναι ενωμένη, είμαστε έτοιμοι να επιβάλλουμε κυρώσεις εάν η Ρωσία επιτεθεί", σημείωσε ο κ. Μπάιντεν.

{https://twitter.com/Breaking911/status/1494795897561047046}

Όσο για τις εκρήξεις στο Ντόνετσκ και τις εκκλήσεις των ρωσόφωνων για εκκένωση σχολίασε πως "δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ουκρανία θα επέλεγε την κλιμάκωση της έντασης τη στιγμή που υπάρχουν οι Ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα της. Η Ρωσία αναζητεί ψευδή προσχήματα για να εισβάλλει στην Ουκρανία".

Για τη στάση των ΗΠΑ και των συμμάχων της σημείωσε πως θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία, εφόσον τελικά επιτεθεί, αλλά "δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία". Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως "θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.