ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Χάρις στη Ρωσία: Μην υποτιμάτε τη δύναμη της Δύσης

15:10 - 19 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Επίθεση Χάρις στη Ρωσία: Μην υποτιμάτε τη δύναμη της Δύσης
Με «άνευ προηγουμένου» οικονομικές κυρώσεις απειλεί η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου, η Χάρις τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα επιβάλουν τεράστιες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία -και στους συμμάχους που υποστηρίζουν μια ουκρανική εισβολή- εάν υπάρξει στρατιωτική δράση.

«Μην κάνετε λάθος, η επιβολή των σαρωτικών και συντονισμένων μέτρων θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά», είπε η Χάρις και πρόσθεσε: «Δεν θα σταματήσουμε στα οικονομικά μέτρα. Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά».

Η Χάρις προειδοποίησε ότι το μέλλον της ευρωπαϊκής ασφάλειας βρίσκεται υπό άμεση απειλή, λέγοντας: «Όχι, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η διάσκεψη δεν είχε πραγματοποιηθεί σε τόσο άθλιες συνθήκες».

Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα πολεμήσουν εντός της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε εκ νέου, αλλά «θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ». Στη συνέχεια «διάβασε» τη ρωσική στρατηγική, λέγοντας «οι πράξεις τους απλώς δε συμβαδίζουν με τα λόγια τους»:

- Επικαλούνται άγνοια και αθωότητα

- Δημιουργούν μια πρόκληση ως «ψεύτικο πρόσχημα» για εισβολή

- Ενισχύουν τα στρατεύματα «σε κοινή θέα»

- Διαδίδουν «παραπληροφόρηση, ψέματα και προπαγάνδα»

- Συμμετέχουν σε συνομιλίες «με κακή πίστη» και αποφεύγουν τη διπλωματία

Ο αντιπρόεδρος τόνισε επίσης ότι η Δύση είναι πιο δυνατή και πιο ενωμένη και δεν πρέπει να υποτιμηθεί από τη Ρωσία. «Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και ακόμη πιο σίγουροι για το όραμά μας», είπε και συμπλήρωσε: «Η δύναμή μας δεν πρέπει να υποτιμάται, γιατί τελικά βρίσκεται στην ενότητά μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 19 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.