ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: «Δεν φεύγω»-Έτοιμες να τον φυγαδεύσουν οι ΗΠΑ

11:28 - 26 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Νέο μήνυμα Ζελένσκι: «Δεν φεύγω»-Έτοιμες να τον φυγαδεύσουν οι ΗΠΑ
Σε νέο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα σήμερα (26/2) το πρωί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα σταματήσει να αμύνεται για να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ζελένσκι προέτρεψε τους συμπολίτες του να μην πιστεύουν την ψεύτικη προπαγάνδα.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί με φόντο το προεδρικό Γραφείο Μπανκόβαγια, ο Ζελένσκι αναφέρει: «Καλημέρα, Ουκρανοί. Τώρα έχουν εμφανιστεί πολλές ψεύτικες πληροφορίες στο δίκτυο, σαν να προτρέπω τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και η εκκένωση του πληθυσμού να βρίσκεται σε εξέλιξη. Λοιπόν, είμαι εδώ, δεν θα καταθέσουμε κανένα όπλο. Εμείς θα υπερασπιστούμε το κράτος μας, γιατί τα όπλα μας είναι η αλήθεια μας. Αυτή είναι η γη μας, η χώρα μας, τα παιδιά μας και θα τα προστατεύσουμε όλα».

{https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1497450853380280320}

Απέρριψε πρόταση των Αμερικανών να τον φυγαδεύσουν

Ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε, επίσης, την προσφορά της Ουάσιγκτον να τον βοηθήσει να διαφύγει από τη χώρα, όμως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

«Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Ζελένσκι, όπως είπε στο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών που ήταν παρών στις σχετικές συνομιλίες.

Στρατιωτική βοήθεια 350 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Ο προέδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε οδηγίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους 350 εκατ. δολαρίων ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία καθώς η χώρα προσπαθεί να αποκρούσει μια ρωσική εισβολή.

Σε σημείωμα προς τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Μπάιντεν δίνει οδηγίες για τη διάθεση 350 εκατ. δολαρίων μέσω του Νόμου για τη Διεθνή Βοήθεια για την άμυνα της Ουκρανίας.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:04 - 26 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.