ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τις διαπραγματεύσεις ξανά στο... μέτωπο- Εκρήξεις στο Κίεβο

21:22 - 28 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Από τις διαπραγματεύσεις ξανά στο... μέτωπο- Εκρήξεις στο Κίεβο
Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) οι συνομιλίες των διαπραγματευτών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, οι διαπραγματευτές της Μόσχας και του Κιέβου θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολιτικούς τους ηγέτες, να λάβουν περαιτέρω οδηγίες και να προχωρήσουν σε έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών «στο εγγύς μέλλον».

Σύμφωνα με το Russia Today, οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σε δύο ημέρες. Οι πληροφορίες είναι πάντως περιορισμένες προς το παρόν για το τι ακριβώς συζητήθηκε.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, οι δύο πλευρές προσδιόρισαν μια σειρά από θέματα που έχουν προτεραιότητα, ενώ έχουν καταρτίσει και μια λίστα με πιθανές λύσεις. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει πρόοδος σε μια σειρά από θέματα, επί των οποίων οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να συμφωνήσουν.

Επικαλούμενο, δε, τη ρωσική αντιπροσωπεία, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας μετέδωσε ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα, ο τόπος διεξαγωγής θα είναι στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Οι εχθροπραξίες πάντως στην Ουκρανία συνεχίζονται: Νέες μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά του Κιέβου. Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ισχυρές εκρήξεις, ενώ παράλληλα δεν σταματούν να ηχούν και σειρήνες πολέμου. Οι κάτοικοι ζουν υπό ένα συνεχιζόμενο καθεστώς τρόμου αγωνιώντας για το κάθε λεπτό ενώ τρέχουν σε καταφύγια για να γλιτώσουν τους βομβαρδισμούς.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1498346909907529733}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.