ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα στούντιο του Χόλιγουντ σταματούν τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες στη Ρωσία

10:45 - 01 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Τα στούντιο του Χόλιγουντ σταματούν τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες στη Ρωσία
Τα στούντιο του Χόλιγουντ σταματούν την κυκλοφορία των κινηματογραφικών ταινιών τους στη Ρωσία μετά την επίθεση της χώρας στην Ουκρανία.

Η Walt Disney Company ήταν το πρώτο μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ που κράτησε σκληρή στάση εναντίον της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοινώνοντας τη Δευτέρα ότι σταματούν όλες οι κινηματογραφικές πρεμιέρες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της νέας ταινίας της Pixar «Turning Red».

Η Warner Bros και η Sony αποφάσισαν επίσης να μην κυκλοφορήσουν ταινίες στη χώρα.

«Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις με βάση την εξελισσόμενη κατάσταση», δήλωσε η Disney. «Εν τω μεταξύ, δεδομένης της κλίμακας των αναδυόμενων προσφυγικών κρίσεων, εργαζόμαστε με τις συνεργαζόμενες ΜΚΟ για την παροχή επείγουσας βοήθειας και άλλης ανθρωπιστικής αρωγής στους πρόσφυγες».

Η Warner Bros δήλωσε ότι σταματά την κυκλοφορία του «The Batman», το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα. Και η Sony είπε ότι αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες κινηματογραφικές της κυκλοφορίες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου «Mobius».

Αν και οι πωλήσεις εισιτηρίων στη Ρωσία δεν είναι τόσο σημαντικές όσο εκείνες που καταγράφηκαν στην Κίνα, εξακολουθεί να είναι μια σημαντική αγορά για τα στούντιο του Χόλιγουντ. Κατά μέσο όρο, το ρωσικό box office αντιπροσωπεύει περίπου το 3% όλων των παγκόσμιων πωλήσεων εισιτηρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Comscore.

Το «Spider-Man: No Way Home», μια συμπαραγωγή με τη Sony, έφερε έσοδα περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα.

«Η Ένωση Κινηματογράφου στέκεται στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας για την προάσπιση του κράτους δικαίου και την καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε η Ένωση Κινηματογράφου σε δήλωση τη Δευτέρα. «Εκ μέρους των εταιρειών-μελών μας, που ηγούνται της βιομηχανίας ταινιών, τηλεόρασης και streaming, εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στη ζωντανή δημιουργική κοινότητα της Ουκρανίας που, όπως όλοι οι άνθρωποι, αξίζει να ζει και να εργάζεται ειρηνικά».

Παγκόσμιο μποϊκοτάζ

Οι αποφάσεις της Disney και της Warner Bros. να σταματήσουν τις κυκλοφορίες στη Ρωσία έρχονται εν μέσω ενός κύματος άλλων μποϊκοτάζ από τη βιομηχανία του θεάματος.

Το Netflix δήλωσε ότι δεν θα συμμορφωθεί με τους ρωσικούς κανόνες για την προσθήκη ειδησεογραφικών καναλιών εν μέσω της κλιμακούμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, δεν έχουμε σχέδια να προσθέσουμε αυτά τα κανάλια στην υπηρεσία μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο CNBC τη Δευτέρα. Η απόφαση έρχεται καθώς υποστηριζόμενα από την κυβέρνηση ρωσικά κανάλια θεωρείται ότι διέδιδαν ρωσική προπαγάνδα που δικαιολογεί τον πόλεμο που ξεκίνησε η Μόσχα στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Αθλητικοί οργανισμοί και επαγγελματίες αθλητές έχουν επιβάλλει επίσης κυρώσεις στη Ρωσία. Η ΦΙΦΑ ακολούθησε την ΟΥΕΦΑ ανακοινώνοντας ότι θα απαγορεύσει τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις της, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, μέχρι νεωτέρας.

Το NHL, το οποίο έχει περισσότερες από δύο δωδεκάδες ρωσικής καταγωγής παίκτες χόκεϊ, έχει αναστείλει τις συμφωνίες με ρωσικές εταιρείες και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνέστησε επίσης την απαγόρευση ρωσικών ομάδων από τους αγώνες για παραβίαση της «Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.