ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γάλλος υπουργός Οικονομικών: Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας

11:50 - 01 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Γάλλος υπουργός Οικονομικών: Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας
Λάβρος κατά της Ρωσίας εμφανίστηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, διαμηνύοντας ότι «θα προκαλέσουμε κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας».

Καλεσμένος στο France Info, διαβεβαίωσε ότι οι οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας ήταν «τεράστιας αποτελεσματικότητας».

«Θα κάνουμε έναν ολοκληρωτικό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό πόλεμο στη Ρωσία. Ο ρωσικός λαός θα πληρώσει επίσης τις συνέπειες», είπε μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας ότι ετοιμάζεται και νέο πακέτο κυρώσεων «εάν χρειαστεί».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επικρίθηκε εδώ και καιρό, «βρίσκεται στη διαδικασία να ανακαλύψει την οικονομική της δύναμη», είπε ακόμα ο Λε Μερ.

Το σύνολο των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που θα παγώσουν οι σύμμαχοι αντιπροσωπεύει «σχεδόν 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας».

«Το επείγον είναι να αυξηθεί το κόστος του πολέμου για τον Πρόεδρο (Βλαντιμίρ) Πούτιν», ανέφερε τη Δευτέρα η γαλλική προεδρία, εκτιμώντας ότι οι κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί «κάνουν περισσότερο κακό από ό,τι περίμενε ο πρόεδρος Πούτιν».

Ο Λε Μερ παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις θα επηρεάσουν επίσης τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά, όπως τόνισε, «η Ρωσία θα υποφέρει, όχι η Ευρώπη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.