ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μικρή καθυστέρηση ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων-Οι όροι της Μόσχας

20:17 - 02 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Με μικρή καθυστέρηση ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων-Οι όροι της Μόσχας
Ουκρανία και Ρωσία θα πραγματοποιήσουν τελικά αύριο το πρωί τον δεύτερο γύρο των κρίσιμων συνομιλιών τους.

Η ρωσική αντιπροσωπεία έχει φτάσει ήδη στο Belovezhskaya Pushcha της Λευκορωσίας για τις συνομιλίες, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, η ουκρανική αποστολή βρίσκεται καθ' οδόν από το Κίεβο και θα φτάσει αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, στις συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η κατάπαυση του πυρός.

Οι όροι της Μόσχας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στην αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένας κατάλογος συγκεκριμένων όπλων που δεν θα μπορούν ποτέ να αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος.

«Πρέπει να εντοπιστούν συγκεκριμένοι τύποι όπλων κρούσης που δεν θα αναπτυχθούν ποτέ στην Ουκρανία και δεν θα δημιουργηθούν», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της οποίας δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου του.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε ότι η Μόσχα αγναγωρίζει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως ηγέτη της Ουκρανίας και χαιρέτισε ως «θετικό βήμα» το γεγονός ότι ο Ζελένσκι θέλει να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας.

«Οι διαπραγματευτές μας είναι έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για αυτές τις εγγυήσεις με εκπροσώπους της Ουκρανίας», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.