ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Γερμανία κατάσχεσε mega-yacht Ρώσου ολιγάρχη

14:11 - 03 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
H Γερμανία κατάσχεσε mega-yacht Ρώσου ολιγάρχη
Δύο μέρες μετά τις κυρώσεις που η ΕΕ επέβαλε στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Alisher Usmanov, το περιοδικό Forbes ανακάλυψε πως ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια της συλλογής του, το μήκους 150 μέτρων και αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων σκάφος αναψυχής Dilbar κατασχέθηκε από τις γερμανικές αρχές στο Αμβρούργο.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής του, την γερμανική κατασκευαστική εταιρεία πλοίων Lürssen, πρόκειται για ένα από τα πιο περίπλοκα και μεγαλειώδη πλεούμενα τέτοιου τύπου που έχουν ποτέ κατασκευαστεί τόσο από πλευράς τεχνολογίας όσο και διαστάσεων.

Με βάρος 15,917 τόνους έχει την μεγαλύτερη χωρητικότητα με βάση το τονάζ, ενώ επανθρώνεται από ένα πλήρωμα 96 ατόμων. Διαθέτει και την μεγαλύτερη πισίνα που έχει εγκατασταθεί ποτέ σε ιδιωτικό κότερο, δύο ελικοδρόμια, σάουνα, σαλόνι ομορφιάς και γυμναστήριο.

Το σκάφος αποτελεί τμήμα της περιουσίας συνολικής αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ του Usmanov, η οποία πηγάζει από επιτυχημένες επενδύσεις σε πολλές γνωστές εταιρείες-κολοσσούς, όπως ο γίγαντας σιδηρομεταλευμάτων και παραγωγής ατσαλιού Metalloinvest, καθώς και η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Xiaomi.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Alisher είναι μονάχα ένας από τους 32 ρώσους δισεκατομμυριούχους με σκάφη αναψυχής σύμφωνα με το Forbes και ειδικούς της VesselsValue.

Σημειώνεται ότι ο ρώσος μεγιστάνας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.