ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΤΕπ δίνει εκτάκτως 668 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

21:21 - 04 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Η ΕΤΕπ δίνει εκτάκτως 668 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία
Στην έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 668 εκατ. ευρώ προς την Ουκρανία προχώρησε νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με στόχο τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν άμεσα από τη χώρα για την αγορά τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού, ακόμη και καυσίμων που χρειάζεται εν μέσω πολέμου.

Τα κονδύλια από την ΕΤΕπ αναμένεται να απελευθερωθούν ταχύτατα, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Θα διοχετευτούν δε, μέσα από δύο δάνεια που είχαν διαμορφωθεί και τα οποία επρόκειτο να κατευθυνθούν προς τον αγροτικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να στηρίξουμε την Ουκρανία» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ, επισημαίνοντας πως «με την ζωτικής σημασίας στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχηματίσαμε μαζί ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό πακέτο που θα είναι τμήμα της γενικότερης άμεσης απάντησης της Ε.Ε. (στην κρίση)».

Τα συγκεκριμένα κονδύλια είναι το πρώτο τμήμα του έκτακτου Πακέτου Αλληλεγγύης προς την Ουκρανία της ΕΤΕπ, που σταδιακά θα χρηματοδοτήσει και άλλους τομείς της χώρας, όπως και ζωτικές υποδομές που θα πληγούν από τον πόλεμο.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΕπ σχεδιάζει να επιταχύνει την παράδοση 1,3 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.