ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα

19:41 - 08 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα
Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (8/3) την πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα από τη Ρωσία στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε πως το εμπάργκο θα φέρει κόστος για τους Αμερικανούς πολίτες, αλλά εκτίμησε πως είναι και αυτοί σύμφωνοι με την απόφαση, καθώς θέλουν να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η κίνηση αυτή σημαίνει ότι «ο αμερικανικός λαός θα επιφέρει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα» στην ηγεσία του Πούτιν. Δεν θα επιδοτήσουμε τον ρωσικό πόλεμο, τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε συνεργασία με τους συμμάχους της χώρας, αλλά πρόσθεσε ότι κατανοεί πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτή την τακτική όλες οι χώρες (σ.σ. εννοώντας κυρίως την ΕΕ).

Ο Μπάιντεν παραδέχθηκε πως "θα έχουμε και εμείς κόστος από αυτή την απόφαση", αλλά επισήμανε πως "στην απόφαση συμφώνησαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι".

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία και έχουν «ακρωτηριάσει» την οικονομία της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα η Κομισιόν εξέδωσε σχέδιο για σταδιακή απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό αέριο, ενώ και η Βρετανία κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 08 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.