ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φεύγουν από τη Ρωσία και οι New York Times

20:41 - 08 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Φεύγουν από τη Ρωσία και οι New York Times
Οι New York Times αποσύρουν τους δημοσιογράφους τους από τη Ρωσία, μετά την υιοθέτηση νόμου στη χώρα που ποινικοποιεί τις αναφορές στην εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση της εφημερίδας, για την ασφάλεια τους οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι κινδυνεύουν με έως και 15 χρόνια φυλάκιση, θα μετακινηθούν εκτός Ρωσίας, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης, Cliff Levy, αυτό δεν συνέβη ποτέ, ακόμη και στα βάθη του Ψυχρού Πολέμου, υπό τη σοβιετική δικτατορία.

Σύμφωνα με το νόμο που πέρασε προ ημερών στη Δούμα, προβλέπονται αυστηρές ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών για τη διάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον στρατό, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Για το λόγο αυτό, το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει τις δραστηριότητες των δημοσιογράφων του στη Ρωσία.

Την ίδια απόφαση έλαβε και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οποίο ανέστειλε τη μετάδοση των προγραμμάτων του στη Ρωσία «προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση». Επίσης και το BBC σταμάτησε τη λειτουργία του στη Ρωσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.