ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου για συνάντηση Λαβρόφ- Κουλέμπα: Μην περιμένετε θαύματα

19:39 - 10 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου για συνάντηση Λαβρόφ- Κουλέμπα: Μην περιμένετε θαύματα
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «σημαντική αρχή» τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ που διεξήχθησαν σήμερα μεταξύ των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Παρά το γεγονός ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Τουρκία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας απέτυχαν να επιφέρουν αλλαγές, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως αποτελούν «μια σημαντική αρχή».

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι Haberturk, ο Τσαβούσογλου είπε ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα από μία και μόνο συνάντηση». Οι σημερινές συζητήσεις ήταν η πρώτη επαφή υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Παρόλες τις δυσκολίες, μπορώ να πω ότι πραγματοποιήθηκε μια πολιτισμένη συνάντηση. Τονίσαμε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί χωρίς να συναντήσουν κανένα εμπόδιο», είπε ο Τσαβούσογλου.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η Τουρκία προσπαθεί να κρατήσει ουδέτερη θέση στη σύγκρουση, καθώς έχει στρατηγικούς δεσμούς τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία. Τούρκοι αξιωματούχοι επέκριναν έντονα την εισβολή της Ρωσίας, αλλά απέρριψαν την επιβολή κυρώσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.