ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδιάταξη ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο- «Καταστροφικά πλήγματα» σε μεγάλες πόλεις

12:12 - 11 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Αναδιάταξη ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο- «Καταστροφικά πλήγματα» σε μεγάλες πόλεις
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν αναδιάταξη ρωσικής οχηματοπομπής κοντά στο Κίεβο καθώς συνεχίζεται η περικύκλωση της ουκρανικής πρωτεύουσας. Αμερικανοί αξιωματούχοι σύμφωνα με το BBC εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη οχηματοπομπή χτυπήθηκε νωρίτερα από αντιαρματικούς πυραύλους των ουκρανικών δυνάμεων καταγράφοντας απώλειες οι οποίες ωστόσο είναι δύσκολο να εκτιμηθούν με ακρίβεια.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν «επιθέσεις ακριβείας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς» σε στρατιωτικά αεροδρόμια στις πόλεις Λουτσκ και Ιβάνο - Φράνκιβσκ εξουδετερώνοντας τις εν λόγω εγκαταστάσεις, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Αμύνης Ιγκόρ Κονασένκο.

Επίσης, εκρήξεις σε γεωγραφικά απομακρυσμένες πόλεις της Ουκρανίας σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με αναφορές που μεταδίδει το BBC.

Συγκεκριμένα, η ουκρανική τηλεόραση και μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στο Λούτσκ στα βορειοδυτικά, τςη χώρας καθώς και στο Ντνίπρο – πόλη της ενδοχώρας κοντά στον ποταμό Δνείπερο και σημαντικό προπύργιο στην κεντροανατολική Ουκρανία. Καμία από τις δύο αυτές πόλεις δεν είχαν γίνει μέχρι στιγμής στόχος επιθέσεων.  

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mykhaylo Podolyak, αντέδρασε στην κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ένα tweet έγραψε: «Οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας δέχονται και πάλι καταστροφικά πλήγματα. Ο καταστροφικός πόλεμος της Ρωσίας εναντίον αμάχων και μεγάλων πόλεων συνεχίζεται».

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.