ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντολή Πούτιν για διευκόλυνση της αποστολής «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία

12:38 - 11 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Εντολή Πούτιν για διευκόλυνση της αποστολής «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την Παρασκευή (11/3) εντολή στον στρατό να διευκολύνει την αποστολή «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι στέλνονται «μισθοφόροι» από τη Δύση.

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς, τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας.

Ο τελευταίος είπε ότι υπάρχουν περίπου 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν μαζί με τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις.

Επίσης ο Πούτιν είπε ότι εγκρίνει την παράδοση κατασχεμένων δυτικών πυραυλικών συστημάτων στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές μαχητές στην Ουκρανία. Ο Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές στις αυτονομιστικές περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι υποστηρίζει την ιδέα αυτή.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.