ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα Αγγλίας: «Ανέβηκαν» στο 0,75% τα επιτόκια-Τρίτη σερί αύξηση

16:05 - 17 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Τράπεζα Αγγλίας: «Ανέβηκαν» στο 0,75% τα επιτόκια-Τρίτη σερί αύξηση
Κατά 25 μονάδες βάσης (0,25%) στο 0,75% αύξησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - BoE), που αποτελούν προ πανδημίας επίπεδα. Η απόφαση «πέρασε» με 8 ψήφους υπέρ και 1 κατά.

Πρόκειται για την τρίτη στη σειρά αύξηση των επιτοκίων σε ισάριθμες συνεδριάσεις και την πρώτη φορά από το 1997 που η τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια με τέτοια συχνότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η BoE ήταν η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που αύξησε τα επιτόκιά της, με στόχο την τιθάσευση του υψηλού πληθωρισμού.

«Οι διεθνείς πληθωριστικές πιέσεις θα ενισχυθούν σημαντικά μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η ανάπτυξη των οικονομιών, κυρίως αυτών που είναι εισαγωγείς ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, πιθανότατα θα επιβραδυνθεί» σχολίασε στην σημερινή (17/3) έκθεσή της η BoE.

Ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνει ήδη υψηλό 30 ετών λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εξέλιξη που «εκτόξευσε» τις τιμές της ενέργειας, ενώ ασκεί μεγαλύτερη ανοδική πίεση στις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 17 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.