ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν σε Μακρόν: Η Ουκρανία κάνει τα εγκλήματα πολέμου!

20:33 - 18 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν σε Μακρόν: Η Ουκρανία κάνει τα εγκλήματα πολέμου!
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντέστρεψε τις κατηγορίες περί "εγκλημάτων πολέμου" στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Παρασκευή (18/3) το απόγευμα με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ο Ρώσος Πρόεδρος κατηγόρησε την Ουκρανία για «εγκλήματα πολέμου»!

Ο Πούτιν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο «επέστησε την προσοχή στα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται καθημερινά από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Ουκρανούς εθνικιστές».

Κατά τη ρωσική προεδρία, ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε επίσης την προσέγγιση της Μόσχας για μια πιθανή συμφωνία εκεχειρίας και υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους αμάχους.

Ο Γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχος» για την κατάσταση στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Είχε προηγηθεί συνομιλία του κ. Πούτιν με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στην οποία επίσης διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων.

Στη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, που διήρκησε πάνω από μία ώρα, ο Σολτς υπογράμμισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να σημειωθεί πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι ο Πούτιν «σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου αναζητεί με κάθε δυνατό μέσο να καθυστερήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κάνοντας ολοένα και λιγότερο ρεαλιστικές προτάσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν «σκληρή».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:45 - 18 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.