ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» Μπάιντεν σε αμερικανικές επιχειρήσεις: Προστατευθείτε από ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

22:50 - 21 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» Μπάιντεν σε αμερικανικές επιχειρήσεις: Προστατευθείτε από ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις
Έκκληση στις αμερικανικές επιχειρήσεις να προστατευθούν από τυχόν κυβερνοεπιθέσεις που θα εξαπολύσει η Ρωσία, έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Η κυβέρνησή μου επαναλαμβάνει την προειδοποίηση, βασιζόμενη στα δεδομένα των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες το ρωσικό κράτος εξετάζει διάφορες» πιθανές κυβερνοεπιθέσεις, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους εντάσσονται στο «εγχειρίδιο στρατηγικής» που ακολουθεί το ρωσικό κράτος, πρόσθεσε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι είναι «κρίσιμο» να επιταχυνθεί η ενίσχυση της ασφάλειας στον τομέα αυτόν.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα μπορούσαν να στοχοθετηθούν υποδομές κρίσιμης σημασίας, που στην πλειονότητά τους ελέγχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Η Αν Νοϊμπέργκερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου, αρμόδια για την κυβερνοασφάλεια, είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δει κάποια «προκαταρκτική» ρωσική δραστηριότητα που στοχεύει διάφορες αμερικανικές εταιρίες, όμως τόνισε ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα» ότι θα συμβεί μια τέτοια επίθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.