ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΑΤΟ: 40.000 οι απώλειες των Ρώσων μέχρι τώρα

21:03 - 23 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
ΝΑΤΟ: 40.000 οι απώλειες των Ρώσων μέχρι τώρα
Έως και 40.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, αιχμαλωτίστηκαν ή αγνοούνται στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία ανέφερε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος υπολογισμός έχει γίνει με βάση τις πληροφορίες που παρέχουν οι ουκρανικές αρχές καθώς και από τις πληροφορίες που ελήφθησαν είτε επίσημα είτε ακούσια από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι και σήμερα έχουν σκοτωθεί 7.000 - 15.000 Ρώσοι στρατιώτες. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρησιμοποιώντας στατιστικούς όρους από προηγούμενες συγκρούσεις υπολόγισε πως για κάθε έναν νεκρό τραυματίζονται περίπου τρεις στρατιώτες. Με αυτό τον τρόπο υπολόγισαν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Όπως αναφέρει το Associated Press οι απώλειες που μετράει μέχρι τώρα η Ρωσία ισούται με τους 15.000 στρατιώτες που έχασε μέσα σε δέκα χρόνια στο Αφγανιστάν.

Μετά από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πολέμου η Μόσχα καταγράφει τεράστιες απώλειες σε προσωπικό αλλά και σε πολεμικό υλικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.