ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G7: Αρνούνται να πληρώσουν φυσικό αέριο σε ρούβλια-Απειλές από Μόσχα

16:20 - 28 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
G7: Αρνούνται να πληρώσουν φυσικό αέριο σε ρούβλια-Απειλές από Μόσχα
Οι υπουργοί Ενέργειας της G7 απορρίπτουν το αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να πληρώσουν οι «μη φιλικές» χώρες το ρωσικό αέριο με ρούβλια, ξεκαθάρισε ο Γερμανός υπουργός Ρόμπερτ Χάμπεκ, μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του τη Δευτέρα (28/3).

«Όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων», είπε ο Χάμπεκ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του κλίματος της Γερμανίας.

Οι υπουργοί «υπογράμμισαν για άλλη μια φορά ότι οι συναφθείσες συμβάσεις είναι έγκυρες και οι εταιρείες πρέπει να τις τηρούν... Η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και καλούμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μην συμμορφωθούν με το αίτημα του Πούτιν», συμπλήρωσε.

Και διεμήνυσε: «Η προσπάθεια του Πούτιν να μας διχάσει είναι προφανής, αλλά - όπως μπορείτε να δείτε από αυτή τη μεγάλη ενότητα και αποφασιστικότητα - δεν θα διαιρεθούμε».

Η απόφαση της G7 δεν έμεινε αναπάντητη από τη Μόσχα. Το ρωσικό πρακτορείο Ria επικαλείται δήλωση Ρώσου πολιτικού, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σίγουρα σε διακοπή των προμηθειών, παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν έχει διαβεβαιώσει πολλάκις το αντίθετο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 28 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.