ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς επιβεβαιώνει τα συμπτώματα δηλητηρίασης

20:20 - 28 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς επιβεβαιώνει τα συμπτώματα δηλητηρίασης
Εκπρόσωπος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε σήμερα (28/3) ότι ο Ρώσος ολιγάρχης είχε συμπτώματα δηλητηρίασης νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από συνάντηση με Ουκρανούς διαπραγματευτές για να συζητήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Προηγήθηκε η εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι τρία άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις στο Κίεβο είχαν κόκκινα μάτια, με «επώδυνα» δάκρυα, και ξεφλούδισμα του δέρματος στα πρόσωπα και τα χέρια τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Δύσης, που εξέτασαν το περιστατικό, είναι ακόμη δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης προερχόμενης από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Ο εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς δεν επιβεβαίωσε ποιοι άλλοι υπέπεσαν θύματα ή το ποιοι κρύβονται πίσω από την «επίθεση» αυτή.

Παράλληλα, δημοσιογράφος της Guardian έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: “Μια πηγή με άμεση γνώση μόλις μου επιβεβαίωσε τις αναφορές του WSJ/Bellingcat ότι ο Αμπράμοβιτς υπέφερε από συμπτώματα δηλητηρίασης. «Ο Ρομάν έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες» και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία, είπε η πηγή»”.

{https://twitter.com/shaunwalker7/status/1508471898929258496}

Τελευταία τροποποίηση στις 20:37 - 28 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.