ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν σε Ζελένσκι: $500εκατ. στην Ουκρανία ως «άμεση δημοσιονομική βοήθεια»

19:59 - 30 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν σε Ζελένσκι: $500εκατ. στην Ουκρανία ως «άμεση δημοσιονομική βοήθεια»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για περίπου μία ώρα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Μπάιντεν είπε στον Ζελένσκι ότι οι ΗΠΑ «προτίθενται να παράσχουν στην ουκρανική κυβέρνηση 500 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια». Η δημοσιονομική βοήθεια είναι να βοηθήσει στην πληρωμή των μισθών, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αξιωματούχο.

«Οι ηγέτες συζήτησαν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εκπληρώσουν τα κύρια αιτήματα βοήθειας για την ασφάλεια από την Ουκρανία, την επίδραση που είχαν τα όπλα στην πορεία της σύγκρουσης και τις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών με συμμάχους και εταίρους για τον εντοπισμό πρόσθετων δυνατοτήτων ενίσχυσης του ουκρανικού στρατού», τόνισε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν «εξέτασε επίσης τις πρόσθετες κυρώσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα».

Ο Ζελένσκι σε tweet του τόνισε: «Μόλις τελείωσα μια ωριαία συνομιλία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Μοιραστήκαμε εντυπώσεις για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μιλήσαμε για συγκεκριμένη αμυντική υποστήριξη, ένα νέο πακέτο ενισχυμένων κυρώσεων, μακροοικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια». 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:30 - 30 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.