• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Επενδύσεις

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στην αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων με σημαντικό τοπικό αποτύπωμα και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την έκτη παγκόσμια Έρευνα Θεσμικών Επενδυτών της ΕΥ (Sixth global Institutional Investor Survey, November 2021), η οποία περιλαμβάνει τις απόψεις 320 θεσμικών επενδυτών από 19 χώρες, το 90% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αποδίδουν πλέον μεγαλύτερη σημασία σε κριτήρια ESG κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, από ό,τι πριν από την πανδημία του COVID-19.

Σε συνέχεια των υπ΄ αριθμ. 141581/24-12-2021 και 141580/27-12-2021 Αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση και σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 για τα έτη 2020 και 2021 και κατανεμήθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, καταρτίστηκαν οι Οριστικοί  Πίνακες Κατάταξης των 305 νέων επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται.

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατομμυρίων ευρώ. Οι στρατηγικές αυτές επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 550 νέες θέσεις εργασίας.

Την ώθηση για το επόμενο κεφάλαιο του κλάδου των hedge fund θα δώσουν οι γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετικά με τις δυνατότητες των ανθρώπων και των τεχνολογιών του κλάδου, η σημασία των επενδυτικών σχέσεων, καθώς και η μοναδική κουλτούρα του, σύμφωνα με νέα ευρήματα από την Ένωση Διαχείρισης Εναλλακτικών Επενδύσεων  (Alternative Investment Management Association - AIMA) και την KPMG. 

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Eurobank για την εξέταση της απόκτησης οικοπέδου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, με σκοπό την κατασκευή πύργου γραφείων προχώρησε η Lamda Development.

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Auction IX) με δικαίωμα αντιπροσφορών μέσω του ιστοτόπου www.e-publicrealestate.gr για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Greek House Davos, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

Την υποβολή προσφορών από επτά εταιρείες, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή των πρώτων, βασικών έργων υποδομής του Ελληνικού, ανακοίνωσε η Lamda Development. Παράλληλα, αναφέρει πως ο ανάδοχος θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2022.

Μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό, η Lamda Development παραδίδει στο κοινό ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το Experience Park, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Δεκεμβρίου και μας καλεί να το ανακαλύπτουμε καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Απομένουν 14 εργάσιμες μέρες για να εκπνεύσει το 2021 και η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων καταρτίζει το πρόγραμμα του 2022 το οποίο θα δοθεί στην κυβέρνηση προς έγκριση, με  τα συνολικά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις την τελευταία δεκαετία, από το 2011 ως το 2020, να έχουν ανέλθει σε 7,1 δισ. ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) υποβολής βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Η νέα διοικητική ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Πολίτη και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Παν. Σταμπουλίδη όριζει στα 2,2 δισ. ευρώ το στόχο για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις το 2022.

σελίδα 1 από 797
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman