ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπρέιναρντ (Fed): Συρρίκνωση του ισολογισμού και μεθοδικές αυξήσεις επιτοκίων

22:02 - 05 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μπρέιναρντ (Fed): Συρρίκνωση του ισολογισμού και μεθοδικές αυξήσεις επιτοκίων
Υψίστης σημασίας χαρακτηρίζει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) το έργο της μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων, ενώ παράλληλα επιμένει στην σταθερή αύξηση των επιτοκίων.

Η αξιωματούχος της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ, δήλωσε σήμερα (5/4) ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να συσφίγγει την πολιτική της μεθοδικά και θα αρχίσει να συρρικνώνει τον προϋπολογισμό της με ταχύ ρυθμό από τον Μάιο.

«Δεδομένου ότι η ανάκαμψη ήταν πολύ ισχυρότερη και ταχύτερη από ό,τι στον προηγούμενο κύκλο, αναμένω ότι ο ισολογισμός θα συρρικνωθεί σημαντικά πιο γρήγορα από ό,τι στην προηγούμενη ανάκαμψη, με σημαντικά μεγαλύτερα ανώτατα όρια και σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με την περίοδο 2017–19», σημείωσε η Μπρέιναρντ.

«Προς το παρόν, ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και υπόκειται σε ανοδικούς κινδύνους», ανέφερε η αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «Η Επιτροπή είναι έτοιμη να λάβει ισχυρότερα μέτρα εάν οι δείκτες του πληθωρισμού και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό υποδεικνύουν ότι μια τέτοια δράση είναι δικαιολογημένη».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:07 - 05 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.