ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Θα συνεχιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις-Μέτρια ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

22:32 - 20 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Fed: Θα συνεχιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις-Μέτρια ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας
Οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, ενώ η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό, σημειώνει η Federal Reserve στην τελευταία έκθεση Beige Book, για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (20/4).

Όπως επισημαίνει, τα μειωμένα κρούσματα κορονοϊού έδωσαν ώθηση στις αμερικανικές επιχειρήσεις, με την οικονομία να παραμένει ανθεκτική παρά τη διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα εν μέσω των προβλημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με την έκθεση, επεκτάθηκε με μέτριο ρυθμό από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά, ενώ μέτρια βελτίωση παρουσίασε και η απασχόληση, όπως ανέφεραν αρκετές περιφέρειες. 

Πάντως, ο υψηλός πληθωρισμός συνεχίζει να προβληματίζει και επιβαρύνεται και από τα πρόσφατα lockdowns στην Κίνα, αλλά και την απότομη αύξηση του κόστους των τροφίμων και της ενέργειας, ως απόρροια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η σφικτή αγορά εργασίας και το αυξημένο κόστος εισροών συνεχίζουν να εγείρουν προκλήσεις για την ικανότητα των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Οι εκτιμήσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη επισκιάζονται από την αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις και η άνοδος των τιμών», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Η Fed συμπεραίνει ότι «αναμένεται πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα ενταθούν τους επερχόμενους μήνες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.