ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι χρηματαγορές προβλέπουν αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ Ιούλιο και Σεπτέμβριο Κύριο

10:12 - 23 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Οι χρηματαγορές προβλέπουν αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ Ιούλιο και Σεπτέμβριο
Με τις πληθωριστικές πιέσεις να αυξάνονται, οι χρηματαγορές προβλέπουν πλέον ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συσφίξει νωρίτερα από το αρχικά αναμενόμενο τη νομισματική πολιτική της, ποντάροντας σε αυξήσεις επιτοκίων τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, εκτιμούν ότι το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ θα μηδενιστεί έως τον Σεπτέμβριο, μέσω επιθετικότερου ρυθμού αύξησης, κάτι που προβλέπουν ότι θα κάνει και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παλεύουν να περιορίσουν τον πληθωρισμό που τρέχει με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου αυξήθηκε έως και 10 μονάδες βάσης φτάνοντας σε νέο πολυετές ανώτατο όριο στο 2,78%, καθώς οι χρηματαγορές τιμολογούν σε 200 μονάδες βάσης τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αυτό συνεπάγεται αύξηση κατά μισή μονάδα τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο για να φτάσει το ανώτατο όριο του εύρους στόχου των ομοσπονδιακών αμοιβαίων κεφαλαίων στο 2,50%. Πολιτική που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2000...

Όσον αφορά, λοιπόν, την ΕΚΤ, το Bloomberg αναφέρει ότι οι χρηματαγορές εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Σεπτέμβριο.

«Δεδομένων των επιθετικών σχολίων από την ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα, θα πρέπει να αρχίσουμε να θεωρούμε τον Ιούλιο ως μια πολύ ρεαλιστική επιλογή», ​​δήλωσε ο Πιετ Κρίστιανσεν, επικεφαλής στρατηγικής στη Danske Bank.

Άλλωστε, και η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι με αυτή την πορεία του πληθωρισμού, πολύ μακριά από τον στόχο του 2%, τα επιτόκια πιθανότατα θα αυξηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Οι χρηματαγορές στοιχηματίζουν πλέον σε τρεις συνολικά αυξήσεις μέχρι το τέλος του έτους, εγκαταλείποντας τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν για καμία...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.