ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία: Ο τραγικός απολογισμός του Πάσχα

10:26 - 24 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία: Ο τραγικός απολογισμός του Πάσχα
Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους στην ανατολική και νότια Ουκρανία, με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό παρά το γεγονός ότι είναι ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα.

Ένα μωρό τριών μηνών είναι μεταξύ των οκτώ ανθρώπων που σκοτώθηκαν, από ρωσικούς πυραύλους Κρουζ στο λιμάνι της Οδησσού. Στους 18 ανέρχονται οι τραυματίες. Οκτώ ακόμα άμαχοι σκοτώθηκαν μετά από ρωσική επιδρομή σε χωριό στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, Σερχίι Γκαϊντάι.

Στη Χερσώνα, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να πλήξει το ρωσικό στρατιωτικό επιτελείο. Δύο Ρώσοι στρατηγοί έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στη Μαριούπολη οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι κλιμακώνουν την πολιορκία του εργοστασίου Χάλυβα Αζοφστάλ, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να προειδοποιεί ότι θα ακυρώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, εάν σκοτωθούν οι τελευταίοι υπερασπιστές του πολύπαθου λιμανιού.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, δήλωσε σήμερα ότι ένας 48χρονος άνδρας σκοτώθηκε στη διάρκεια βομβαρδισμών τη νύχτα.

Τρία ρωσικά αεροσκάφη, πέντε πύραυλοι Κρουζ και εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν ανάμεσα στους 17 εναέριους στόχους, που έπληξαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Νωρίτερα οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν καταρρίψει δύο ακόμα πυραύλους Κρουζ, που εκτοξεύτηκαν από ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κατάφερε να καταλάβει κάποιες περιοχές, η αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων είναι ισχυρή σε όλους τους άξονες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 24 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.