ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλίνκεν μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει αποτύχει

11:40 - 25 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μπλίνκεν μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει αποτύχει
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, επισκέφθηκαν την Κυριακή την Ουκρανία και συνάντησαν τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

"Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία αν διαθέτει καλό εξοπλισμό", δήλωσε στη συνέχεια της επίσκεψής του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

«Το πρώτο πράγμα για να κερδίσει κανείς είναι να πιστεύει ότι μπορεί να το πράξει. Και εκείνοι (σ.σ. οι Ουκρανοί) είναι βέβαιοι ότι μπορούν να κερδίσουν», επεσήμανε ο Όστιν.

«Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποδυναμωμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορεί να κάνει αντίστοιχα πράγματα όπως η εισβολή στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Όστιν.

Από την πλευρά του ο Άντονι Μπλίνκεν εκτίμησε ότι «η Ρωσία δεν έχει πετύχει τους στρατιωτικούς της στόχους, η Ρωσία έχει ήδη αποτύχει και η Ουκρανία έχει ήδη πετύχει».

«Είδαμε ανθρώπους στους δρόμους του Κιέβου, απόδειξη ότι η μάχη για το Κίεβο έχει κερδηθεί», υπογράμμισε ο ίδιος, σχολιάζοντας ωστόσο ότι «αυτό έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, στα νότια και τα αντολικά, όπου η ρωσική βιαιότητα είναι απλώς φρικτή».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 25 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.