ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moderna: Αίτημα για εμβολιασμό σε παιδιά κάτω των 6 ετών

15:11 - 28 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Moderna: Αίτημα για εμβολιασμό σε παιδιά κάτω των 6 ετών
Η Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη (28/4) ότι κατέθεσε αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για έκτακτη έγκριση χορήγησης του εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών.

«Πιστεύουμε ότι το mRNA-1273 θα είναι σε θέση να προστατεύσει με ασφάλεια αυτά τα παιδιά από το SARS-CoV-2, το οποίο είναι τόσο σημαντικό στη συνεχιζόμενη μάχη μας κατά του COVID-19, και θα γίνει ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο από τους γονείς και τους φροντιστές», δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Στα τέλη Μαρτίου, η Moderna ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής που περιελάμβανε 2.500 παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 24 μηνών και 4.200 παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών. Η εταιρεία είπε ότι δύο δόσεις των 25 μικρογραμμαρίων του εμβολίου της οδήγησαν σε παρόμοια ανοσολογική απόκριση σε μικρά παιδιά όπως δύο δόσεις των 100 μικρογραμμαρίων για ενήλικες ηλικίας 18 έως 25 ετών.

Στο δελτίο Τύπου της Πέμπτης, η εταιρεία είπε ότι τα δεδομένα έδειξαν «μια ισχυρή απόκριση εξουδετερωτικών αντισωμάτων» και «ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας».

«Μας αρέσει να βλέπουμε οτιδήποτε πάνω από 1.000 μονάδες και αυτό που στην πραγματικότητα είδαμε εδώ είναι επίπεδα κάπου μεταξύ 1.400 και 1.800 μονάδων», είπε ο Δρ Πολ Μπάρτον, επικεφαλής ιατρός της Moderna, την Τετάρτη. «Οπότε αυτό είναι εξαιρετικά καθησυχαστικό».

Ο Δρ Πολ Μπάρτον, επικεφαλής ιατρός της Moderna, είπε ότι τα εμβόλια ήταν πολύ ασφαλή για αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Οι πιο συχνές αντιδράσεις ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης και πυρετός. Δεν υπήρχαν περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής ή μυοκαρδίτιδας στη μελέτη. Η φλεγμονή στην καρδιά ήταν μια εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια των εμβολίων mRNA. Η μυοκαρδίτιδα είναι πιο συχνή μετά τη μόλυνση από τον Covid-19 παρά μετά τον εμβολιασμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.