ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αξίζει να βρίσκεται στην ΕΕ

20:22 - 11 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι: Η Ουκρανία αξίζει να βρίσκεται στην ΕΕ
«Η Ουκρανία έχει κερδίσει το δικαίωμα να είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης σε μαθητές γαλλικών σχολείων και πανεπιστημίων.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία μπορεί να ενισχύσει άλλα κράτη της ΕΕ, με την παρουσία της στην Ένωση, όπως έχει αποδείξει ο ουκρανικός στρατός. Υπογράμμισε επίσης ότι οι Ουκρανοί είναι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι άνθρωποι που μιλούν πολλές γλώσσες. «Πιστεύω ότι πρόκειται για μια αρκετά σωστή κοινωνία που αξίζει σεβασμό», πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην αμοιβαία βούληση της Ουκρανίας, αφενός, να ενταχθεί στην ΕΕ, και της ΕΕ, αφετέρου - να καλωσορίσει την Ουκρανία στην οικογένειά της. «Η Ουκρανία δεν μπορεί να κρατείται σε απόσταση, δηλαδή να γίνεται δεκτή και να μην γίνεται δεκτή ταυτόχρονα», τόνισε.

Μάλιστα, παρομοίασε τη σχέση ΕΕ - Ουκρανίας με μια κατάσταση όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα ζουν μαζί για χρόνια, και ο ένας υπόσχεται πάντα ότι σύντομα θα παντρευτούν, αλλά ποτέ δεν προχωρά πέρα από τις υποσχέσεις. Στο τέλος, η σχέση αυτή καταλήγει με την πρόταση «να πάτε να βρείτε κάποιον άλλο».

«Δεν μπορείς να ζεις συνέχεια με τέτοια αβεβαιότητα. Είναι σαν να κάθεται όλη η οικογένεια σε ένα τραπέζι, να έχει προσκληθεί κάποιος, αλλά να μην του δίνεις καρέκλα. Μου φαίνεται πως αυτό είναι άδικο», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία είναι ισότιμη με κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, σέβεται τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα επιθυμεί να τη σέβονται με τον ίδιο τρόπο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.