ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Μαχητής παγιδευμένος στο Αζοφστάλ ζητά τη βοήθεια του… Μασκ

17:52 - 12 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Μαχητής παγιδευμένος στο Αζοφστάλ ζητά τη βοήθεια του… Μασκ
Ένας από τους μαχητές που βρίσκονται κρυμμένοι στο χαλυβουργείο Αζοφστάλ που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη, απηύθυνε έκκληση στον δισεκατομμυριούχο της SpaceX, Έλον Μασκ, να τους βοηθήσει να το εκκενώσουν!

Πολλοί άμαχοι διασώθηκαν από εκεί την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τη Μόσχα για να επιτραπεί η έξοδος εκατοντάδων μαχητών, μερικοί από τους οποίους τραυματίστηκαν, έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών.

«Έλον Μασκ, λένε ότι έρχεσαι από άλλον πλανήτη για να μάθεις στους ανθρώπους να πιστεύουν στο αδύνατο. Οι πλανήτες μας είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς ζω εκεί όπου είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσω», έγραψε στο Twitter ο διοικητής των πεζοναυτών Σέρχι Βολίνα.

«Βοήθησέ μας να φύγουμε από το Αζοφστάλ και να πάμε σε μια χώρα μεσολάβησης. Εάν όχι εσύ, τότε ποιος; Δώσε μου ένα στοιχείο», συνέχισε.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Μασκ είδε το συγκεκριμένο tweet.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχουν περίπου 1.000 μαχητές κρυμμένοι στις πολλές υπόγειες σήραγγες του Αζοφστάλ, εκατοντάδες από τους οποίους είναι σοβαρά τραυματισμένοι και χρειάζεται να βγουν από εκεί επειγόντως. Το εργοστάσιο δέχεται σφοδρά ρωσικά πυρά.

Τον Φεβρουάριο, όταν η σύνδεση στο διαδίκτυο διακόπηκε στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ο Μασκ απάντησε σε tweet ενός ουκρανικού κυβερνητικού αξιωματούχου που ζητούσε βοήθεια. Ο Μασκ είπε ότι η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink της SpaceX ήταν διαθέσιμη στην Ουκρανία και ότι η SpaceX στέλνει περισσότερα τερματικά στη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.