ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Προχωρά σε πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου

13:37 - 13 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ισπανία: Προχωρά σε πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου
Προσωρινό πλαφόν στην τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ιζαμπέλ Ροντρίγκες, τόνισε ότι «με αυτή την απόφαση, η Ισπανία ηγείται της διαρθρωτικής αλλαγής της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής». Με τη σειρά της, η υπουργός Ενέργειας Τερέζα Ριμπέρα, υπογράμμισε ότι η παραπάνω κίνηση θα μειώσει άμεσα το κόστος του ηλεκτρισμού για πάνω από το 37% των καταναλωτών και το 70% της βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε συμφωνήσει πριν από δύο εβδομάδες να επιτρέψει στην Ισπανία και την Πορτογαλία να βάλουν πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αρχικά στα 40 ευρώ ανά MWh και κατά μέσο όρο στα 50 ευρώ τους επόμενους 12 μήνες.

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν πείσει τις Βρυξέλλες να τους επιτραπεί να διαχειρίζονται μόνες τους τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες συχνά διογκώνονται από ακριβά ορυκτά καύσιμα παρόλο που η Ιβηρική έχει μεγάλο μερίδιο παραγωγής από πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και μικρή διασύνδεση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.