ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακελειό με ρατσιστικά κίνητρα στο Μπάφαλο- Δέκα νεκροί

15:05 - 15 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Μακελειό με ρατσιστικά κίνητρα στο Μπάφαλο- Δέκα νεκροί
Τραγωδία στην πολιτεία Μπάφαλο της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, καθώς ένοπλος εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ και άνοιξε πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας δέκα ανθρώπους, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Αφροαμερικανοί.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 18χρονο λευκό άνδρα, ως βασικό ύποπτο και εκτιμούν ότι η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα. Οι αμερικανικές αρχές έκαναν λόγο για «έγκλημα μίσους» και μια πράξη «βίαιου εξτρεμισμού με ρατσιστικά κίνητρα».

«Για πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας, αντίθετη με τις αξίες των Ηνωμένων Πολιτειών και με μανδύα την ιδεολογία της κυριαρχίας των λευκών», έκανε λόγο σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται το Euronews, κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναζε ρατσιστικά συνθήματα και κατέγραφε το περιστατικό με κάμερα τοποθετημένη στο κράνος του.

Προηγουμένως είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ένα παραληρηματικό ρατσιστικό μανιφέστο. Στο όπλο του είχε γράψει συνθήματα κατά των μαύρων.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή του Μπάφαλο, ο ύποπτος φορούσε κράνος με ενσωματωμένη κάμερα και μετέδιδε ζωντανά όσα έκανε. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο πυροβόλησε τέσσερα άτομα στο παρκινγκ. Μετά μπήκε στο κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί τους πελάτες.

Εκτιμάται ότι ο ύποπτος οδήγησε πάνω από 300 χιλιόμετρα για να φτάσει στο σημείο της επίθεσης.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για περισσότερους από 70 πυροβολισμούς. Συνολικά χτυπήθηκαν 13 άνθρωποι από σφαίρες, στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.