ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Δεν αποκλείεται μία αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

18:38 - 17 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Δεν αποκλείεται μία αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο για επιθετική αύξηση των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το επόμενο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας, Κλάας Κνοτ.

«Η πρώτη αύξηση των επιτοκίων τοποθετείται τώρα για τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής στις 21 Ιουλίου και αυτό μου φαίνεται ρεαλιστικό», δήλωσε αρχικά ο Κνοτ.

«Με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα, η προτίμησή μου θα ήταν να αυξήσουμε το βασικό επιτόκιό μας κατά ένα τέταρτο της μονάδας, εκτός και αν τα νεότερα στοιχεία στους επόμενους μήνες δείξουν ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται περαιτέρω ή σωρεύεται. Στην περίπτωση αυτή, δεν πρέπει να αποκλεισθούν μεγαλύτερες αυξήσεις», είπε ο Κνοτ στην ολλανδική τηλεόραση. «Σε μία τέτοια περίπτωση το λογικό επόμενο βήμα θα ήταν μία αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης», πρόσθεσε.

Ο Κνοτ είναι το πρώτο μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ που δήλωσε ότι μπορεί τα επιτόκια να αυξηθούν μισή μονάδα τον Ιούλιο. Σημειώνεται πως η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.