ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρεί από τη Rosneft ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ

15:24 - 20 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Αποχωρεί από τη Rosneft ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ
Η κρατική ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft ανακοίνωσε ότι ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, αλλά και ο επιχειρηματίας, Ματίας Βάρνιγκ, ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να υπηρετούν στο διοικητικό της συμβούλιο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Σρέντερ δήλωσε ότι του είναι αδύνατο να ανανεώσει το συμβόλαιό του, χωρίς ωστόσο κάποια από τις δύο πλευρές να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την άσκηση πίεσης στον πρώην καγκελάριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραιτηθεί από το ΔΣ της Rosneft.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επρόκειτο να ζητήσει να συμπεριληφθεί ο Σρέντερ στη «μαύρη» λίστα, αν δεν αποχωρούσε από μέλος συμβουλίου της κρατικής ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας.

Στην ανακοίνωσή της, η Rosneft δήλωσε ότι κατανοεί την απόφαση των Σρέντερ και Βάρνιγκ, τους οποίους ευχαρίστησε για τη «συνεχή υποστήριξή τους».

Ο Σρέντερ παραμένει ηγετικό στέλεχος της ρωσικής εταιρίας των αγωγών Nord Stream 1 και 2 και τον Ιούνιο αναμένεται να κριθεί εάν θα αναλάβει αντίστοιχη θέση και στην Gazprom, όπως έχει εισηγηθεί η ρωσική κυβέρνηση. Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας βρίσκεται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, και έχει επικριθεί καθώς επέλεξε να μην αποστασιοποιηθεί από τον ηγέτη του Κρεμλίνου, ούτε όταν ο ρωσικός στρατός δέχθηκε διεθνή καταδίκη για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:23 - 20 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.