ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον- Partygate: Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη

16:41 - 25 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Τζόνσον- Partygate: Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη
Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τετάρτη (25/5) ότι αναλαμβάνει «ακέραια την ευθύνη» για τις παραβιάσεις του lockdown με την οργάνωση των πάρτι στις υψηλότερες σφαίρες της βρετανικής εξουσίας, μετά την δημοσίευση της έκθεσης της ανώτατης δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι που επιρρίπτει τις ευθύνες στην κορυφή της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη όλων όσων συνέβησαν υπό την ηγεσία μου», δήλωσε στην Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η έκθεση της ανωτάτης δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι για το Partygate επέρριψε σοβαρές ευθύνες στα ανώτατα κλιμάκια του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Πολλά από τα περιστατικά αυτά δεν θα έπρεπε να έχει επιτραπεί να συμβούν», γράφει στην έκθεσή της η Σου Γκρέι. «Είναι επίσης αλήθεια ότι ορισμένοι από τους λιγότερο έμπειρους υπαλλήλους πίστεψαν ότι η συμμετοχή τους σε ορισμένα από αυτά τα γεγονότα επιτρεπόταν με δεδομένη την παρουσία των υψηλά ιστάμενων. Οι υψηλά ιστάμενοι, είτε είναι πολιτικοί ή δημόσιοι λειτουργοί, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη αυτής της κουλτούρας», συμπληρώνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.