ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων, εάν δεν υποχωρήσει ο πληθωρισμός

20:06 - 30 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Fed: Μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων, εάν δεν υποχωρήσει ο πληθωρισμός
Σε περίπτωση που ο υψηλός πληθωρισμός δεν αρχίσει να υποχωρεί, τότε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) θα αυξήσει πιο γρήγορα και με μεγαλύτερο ρυθμό τα επιτόκιά της, δήλωσε σήμερα ένας εκ των διοικητών της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ.

«Εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει, αυτό το ποσοστό θα είναι πολύ υψηλότερο», τόνισε ο Γουόλερ μετά από ομιλία που έδωσε στο Ινστιτούτο Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

«Δεν πρόκειται να καθίσουμε εκεί και να περιμένουμε έξι μήνες. Υποστηρίζω την αύξηση κατά 0,50% (50 μονάδες βάσης) μέχρι να δούμε ουσιαστικές μειώσεις στον πληθωρισμό. Μέχρι να το καταφέρουμε, δεν βλέπω το νόημα να σταματήσουμε», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εκτιμήσεις που δόθηκαν από τους αξιωματούχους της Fed τον Μάρτιο δείχνουν συνολική αύξηση επιτοκίων μέχρι το 2,5%, επομένως ο Γουόλερ «βλέπει» τα επιτόκια να αυξάνονται τουλάχιστον άλλες 2 ποσοστιαίες μονάδες από τα τωρινά επίπεδα.

«Σε βάθος χρόνου θα μάθουμε περισσότερα για το πώς η νομισματική πολιτική επηρεάζει τη ζήτηση και πώς εξελίσσονται οι περιορισμοί της προσφοράς», σημείωσε ο Γουόλερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.