ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» JP Morgan: Φυλαχτείτε, έρχεται οικονομικός «τυφώνας» Κύριο

23:49 - 01 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» JP Morgan: Φυλαχτείτε, έρχεται οικονομικός «τυφώνας»
Εξαιρετικά απαισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον (φωτο), υπογραμμίζοντας ότι προετοιμάζει τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα για έναν οικονομικό «τυφώνα».

 «Ο τυφώνας έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα είναι περιορισμένης εμβέλειας ή εάν θα εξελιχθεί σε μία υπερθύελλα τύπου Σάντι. Γι’ αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσον το δυνατόν καλύτερα», τόνισε ο Ντάιμον σε συνέδριο που διοργάνωσε η Alliance Bernstein Holdings.

«Καλύτερα να φροντίσετε τον εαυτό σας», είπε απευθυνόμενος σε αναλυτές και επενδυτές και πρόσθεσε: «Η JPMorgan προετοιμάζεται και θα είμαστε πολύ συντηρητικοί με τον ισολογισμό μας».

«Αυτήν τη στιγμή έχει λίγο ήλιο, τα πράγματα πάνε καλά, όλοι πιστεύουν ότι η Fed μπορεί να το χειριστεί αυτό. Όμως, αυτός ο τυφώνας είναι ακριβώς εκεί έξω, στον δρόμο, έρχεται προς το μέρος μας», δήλωσε επίσης ο Ντάιμον.

«Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν επιλογή επειδή υπάρχει υπερβολική ρευστότητα στο σύστημα», είπε ο Ντάιμον αναφερόμενος στις ενέργειες αυστηροποίησης. «Πρέπει να αφαιρέσουν μέρος της ρευστότητας για να σταματήσουν την κερδοσκοπία, να μειώσουν τις τιμές των κατοικιών και άλλα τέτοια», συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:59 - 01 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.