ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Περιορίζει τις εξαγωγές ευγενών αερίων- Προβλήματα στην κατασκευή τσιπ

12:14 - 03 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Περιορίζει τις εξαγωγές ευγενών αερίων- Προβλήματα στην κατασκευή τσιπ
Έχοντας πληγεί από τις κυρώσεις της Δύσης μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει περιορίσει τις εξαγωγές ευγενών αερίων όπως το νέον, βασικό συστατικό για την κατασκευή τσιπς, μέχρι το τέλος του 2022 για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, γνωστοποίησε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Οι περιορισμοί των εξαγωγών της Ρωσίας θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κρίση προσφοράς στην παγκόσμια αγορά τσιπ, η οποία έτσι κι αλλιώς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα, περιορίζοντας την παραγωγή αυτοκινήτων και προϊόντων τεχνολογίας.

Η Ουκρανία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ευγενών αερίων στον κόσμο έως ότου αναστείλει την παραγωγή στα εργοστάσιά της στις πόλεις Μαριούπολη και Οδησσό τον Μάρτιο.

Οι εξαγωγές ευγενών αερίων, τα οποία προμήθευε η Ρωσία στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες, θα επιτρέπονται μόνο με ειδική κρατική άδεια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση στις 30 Μαΐου.

Η κίνηση θα δώσει την ευκαιρία «να αναδιατάξουμε αυτές τις αλυσίδες που τώρα έχουν σπάσει και να χτίσουμε νέες», δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου Βασίλι Σπακ.

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει το 30% της παγκόσμιας προσφοράς ευγενών αερίων, σύμφωνα με την εκτίμηση του Υπουργείου.

Η Ταϊβάν, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής τσιπς στον κόσμο, επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές αυτού του προϊόντος στη Ρωσία ως μέρος των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα (ευγενών αερίων) στο εγγύς μέλλον. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ακουστούμε σε αυτήν την παγκόσμια αλυσίδα και αυτό θα μας δώσει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εάν είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε αμοιβαία επωφελείς διαπραγματεύσεις με τους συναδέλφους μας», είπε ο Σπακ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.