ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: Απαράδεκτα τα επίπεδα πληθωρισμού στις ΗΠΑ

19:41 - 07 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Γέλεν: Απαράδεκτα τα επίπεδα πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν «απαράδεκτα επίπεδα πληθωρισμού» και χρειάζεται μια κατάλληλη δημοσιονομική στάση για την άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων χωρίς να υπονομευτεί η οικονομία, τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν στη Γερουσία την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γέλεν υποστήριξε στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ότι στοιχεία της προτεινόμενης νομοθεσίας για τις δαπάνες του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους για τους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και μέτρων για την ενίσχυση της καθαρής ενέργειας.

«Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή μακροοικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των απαράδεκτων επιπέδων πληθωρισμού καθώς και των αντίθετων ανέμων που σχετίζονται με τις διαταραχές που προκαλούνται από την επίδραση της πανδημίας στις αλυσίδες εφοδιασμού και τις επιπτώσεις των διαταραχών από την πλευρά της προσφοράς στις αγορές πετρελαίου και τροφίμων που προκύπτουν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία» τόνισε η Γέλεν.

Η Γελεν έχει δεχθεί πυρά από τους Ρεπουμπλικάνους αφού παραδέχτηκε ότι έκανε «λάθος» πέρυσι σχετικά με την πορεία που θα ακολουθούσε ο πληθωρισμός.

Την Τρίτη ανέφερε ότι η Fed είναι αυτή που έχει την κύρια ευθύνη για τη μείωση του πληθωρισμού και ότι σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας στον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής.

«Για να μετριαστούν οι πληθωριστικές πιέσεις χωρίς να υπονομευτεί η ισχύς της αγοράς εργασίας, χρειάζεται μια κατάλληλη δημοσιονομική στάση για να συμπληρώσει τις δράσεις νομισματικής πολιτικής της Fed» σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.