ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εκτοξεύθηκε» στα 530 τρισ. δολάρια ο παγκόσμιος πλούτος το 2021

15:17 - 09 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
«Εκτοξεύθηκε» στα 530 τρισ. δολάρια ο παγκόσμιος πλούτος το 2021
Στο επίπεδο ρεκόρ των 530 τρισ. δολαρίων διαμορφώθηκε το 2021 ο παγκόσμιος πλούτος σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Boston Consulting Group (BCG), καταγράφοντας αύξηση 10,6% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την έκθεση, την οποία επικαλείται το Bloomberg, η άνοδος των χρηματιστηρίων και η αύξηση της ζήτησης για πραγματικά περιουσιακά στοιχεία όπως είναι τα ακίνητα, το κρασί και τα έργα τέχνης, ευθύνονται για την αύξηση του πλούτου. Η BCG υπολογίζει ότι περίπου 80 τρισ. δολάρια νέου πλούτου θα δημιουργηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Η ανάπτυξη του πλούτου είναι εξαιρετικά ανθεκτική και ακόμη και στο πλαίσιο της γεωπολιτικής αναταραχής, ο ρυθμός ανάπτυξης θα παραμείνει θετικός», δήλωσε η Anna Zakrzewski, της BCG, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι υψηλότεροι ρυθμοί αύξησης του πλούτου αναμένονται σε Ασία-Ειρηνικό, με τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων να αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 8,4% έως το 2026.

Εάν αυτό το ποσοστό διατηρηθεί, τότε η περιοχή μπορεί να φτάσει να κατέχει το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πλούτου. Στοιχείο που σημαίνει ότι το Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να ξεπεράσει την Ελβετία στο επόμενο έτος ως την περιοχή που διαχειρίζεται «το μεγαλύτερο ποσό ιδιωτικού διασυνοριακού πλούτου», αναφέρει η έκθεση. Τερματίζεται έτσι μια πορεία άνω των 200 ετών κυριαρχίας της Ελβετίας.

Επιπλέον, στην έκθεση της BCG αναφέρεται ότι ο πλούτος στη Μέση Ανατολή και την Αφρική βρίσκεται σε τροχιά αύξησης στο 5,4% την επόμενη πενταετία, το μεγαλύτερο συνολικό «άλμα» στην περιφερειακή αύξηση του πλούτου.

Η αύξηση του πλούτου στη Βόρεια Αμερική θα επιβραδυνθεί στο 4,7% μέχρι το 2026, σε σχέση με το πενταετές μέσο όρο του 9,1%. Στη Δυτική Ευρώπη, η αύξηση του πλούτου είναι πιθανό να επιβραδυνθεί από 4,5% σε λιγότερο από 4%.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 09 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.