ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία προανήγγειλε ο Στόλτενμπεργκ

14:46 - 15 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία προανήγγειλε ο Στόλτενμπεργκ
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, και θέτουν ως βασικά θέματα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το μηχανισμό άμυνας και αποτροπής του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη της Συνόδου ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στη Σύνοδο απόψε θα είναι και Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέξι Ρέζνικοβ, ο οποίος θα ενημερώσει τους Συμμάχους για τα οπλικά συστήματα που χρειάζεται η χώρα του, ενώ με τη σειρά τους οι Σύμμαχοι αναμένεται να ανακοινώσουν νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία.

«Οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν να παρέχουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται η Ουκρανία, μεταξύ άλλων με βαρύ οπλισμό και συστήματα μεγάλου βεληνεκούς», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αναμένεται να συμφωνήσουν σε ένα συνολικό πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, που θα βοηθήσει τη χώρα να μετατρέψει τα οπλικά συστήματα σοβιετικής εποχής σε δυτικά συστήματα.

Φινλανδία - Σουηδία 

Σχετικά με τις αιτήσεις προσχώρησης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι «εργαζόμαστε ενεργά για τα επόμενα βήματα της ενταξιακής διαδικασίας και στο μεταξύ λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες ασφαλείας όλων των Συμμάχων». 

Αύριο οι υπουργοί Άμυνας θα αντιμετωπίσουν την ανάγκη να ενισχύσουν σημαντικά το μηχανισμό αποτροπής και άμυνας, στη νέα πραγματικότητα ασφαλείας που δημιούργησε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.