ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξησε το επιτόκιο στο 1,25%

14:36 - 16 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξησε το επιτόκιο στο 1,25%
Τον δρόμο που χάραξε η Fed φαίνεται ότι ακολουθεί και η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προχώρησε σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου για πέμπτη συνεχόμενη φορά.

Ειδικότερα, η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England) προχώρησε στην αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,25%, στον απόηχο της εκτόξευσης του πληθωρισμού.

Όπως αναφέρει το CNBC, η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία, με έξι μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής να τάσσονται υπέρ της αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ τρία μέλη που μειοψήφησαν υποστήριξαν μία αύξηση της τάξης των 50 μονάδων βάσης.

Παράλληλα, η Τράπεζα υπογράμμισε ότι βασικός της στόχος είναι να θέσει σε έλεγχο τον πληθωρισμό, παρά το γεγονός ότι αυτό μπορεί να πλήξει την ανάπτυξη. 

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συνεδρίαση του Μαΐου, η Τράπεζα της Αγγλίας είχε αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 1%, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τον κίνδυνο επιστροφής της βρετανικής οικονομίας σε ύφεση, ενώ εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το «φράγμα» του 10% εντός του 2022.

Χθες, 15 Ιουνίου, η Fed προχώρησε στη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων της από το μακρινό 1994 ανεβάζοντας τον πήχη του βασικού επιτοκίου στο 1,50% με 1,75%, σε μία άκρως επιθετική κίνηση για να αντιμετωπίσει τον εκτοξευμένο πληθωρισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.