ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Αποδυναμώθηκε η εργοστασιακή παραγωγή τον Μάιο

17:22 - 17 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Αποδυναμώθηκε η εργοστασιακή παραγωγή τον Μάιο
Η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ σημείωσε άλλη μια άνοδο τον Μάιο, την πέμπτη αύξηση σε ισάριθμους μήνες, αλλά η εργοστασιακή παραγωγή αποδυναμώθηκε, λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Η βιομηχανική παραγωγή - η οποία περιλαμβάνει παραγωγή εργοστασίων, εξόρυξης και κοινής ωφελείας - αυξήθηκε 0,2% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας ρυθμό σε σύγκριση με την αναθεωρημένη αύξηση 1,4% που καταγράφηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,4%.

Ο μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη συνιστώσα της βιομηχανικής παραγωγής, μειώθηκε οριακά κατά 0,1% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από τον Ιανουάριο. Η παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων και ανταλλακτικών αυξήθηκε κατά 0,7%, ενώ η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στα προϊόντα ξύλου και τα μηχανήματα, με πτώση 2,6% και 2,1% αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.