ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nomura: Προβλέπει ύφεση για τις ΗΠΑ στο τέλος του 2022

16:08 - 20 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Nomura: Προβλέπει ύφεση για τις ΗΠΑ στο τέλος του 2022
Οι αναλυτές του ιαπωνικού οίκου Nomura, εκτιμούν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα εισέλθει σε μια ήπια ύφεση πιθανότατα μέχρι το τέλος του 2022.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Nomura προειδοποιεί ότι οι χρηματοοικονομικές συνθήκες θα περιοριστούν περισσότερο, την ώρα που επιδεινώνεται το καταναλωτικό κλίμα, εντείνονται τα προβλήματα προσφοράς σε ενέργεια και τρόφιμα και το outlook της παγκόσμιας ανάπτυξης διολισθαίνει. 

«Με το momentum της ανάπτυξης να επιβραδύνεται ταχέως και μια Fed αποφασισμένη να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των τιμών, πιστεύουμε ότι μια ήπια ύφεση που θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2022 είναι πλέον το πιο πιθανό παρά το αντίθετο», αναφέρουν  οικονομολόγοι της Nomura σε σημερινό τους σημείωμα.

Η Nomura μείωσε επίσης την πρόβλεψή της για το πραγματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ φέτος στο 1,8% από το 2,5% που ανέμενε νωρίτερα, ενώ για το επόμενο έτος βλέπει να μειώνεται κατά 1% όταν η προηγούμενη εκτίμησή της ήταν για ανάπτυξη 1,3%.

Οι αναλυτές της Nomura αναμένουν επίσης ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed θα συνεχιστούν και το 2023, αλλά με ένα ελαφρώς χαμηλότερο τελικό επιτόκιο στην περιοχή του 3,50 - 3,75% που θα διαμορφωθεί τον Φεβρουάριο, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 3,75-4% τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.