ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λεπέν για Μακρόν: Αναφέρθηκε σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

15:35 - 22 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Λεπέν για Μακρόν: Αναφέρθηκε σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας
Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινή συνάντησής τους στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση για το αν συζητήθηκε το παραπάνω ενδεχόμενο, η Λεπέν απάντησε καταφατικά, παρόλο που χθες δεν είχε αναφερθεί στο θέμα μετά τη συνάντηση στο Ελιζέ με τον Μακρόν, ο οποίος συζητά με τους αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ήδη από χθες ο Γενικός Γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, Φαμπιέν Ρουσέλ, είχε αναφέρει ότι ο Μακρόν «οραματίζεται τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να βρει τρόπους για να βγούμε από το αδιέξοδο της πολιτικής κατάστασης, στην Εθνοσυνέλευση, αφότου η προσκείμενη στον πρόεδρο παράταξη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία την Κυριακή».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Συντονισμού, Ολιβιέ Βεράν, σκιαγράφησε σήμερα στο κανάλι BFMTV τις δυνατότητες που εξετάζονται για την επόμενη μέρα στην Εθνοσυνέλευση, κάνοντας λόγο για μία «ευρύτερη πολιτική διεύρυνση», ή ένα μοντέλο πλειοψηφίας ανά περίπτωση, «άλλοτε με την αριστερά, άλλοτε με τη δεξιά». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.