ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο, ενώ συνεδριάζουν οι G7

20:11 - 26 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο, ενώ συνεδριάζουν οι G7
Η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο Κίεβο την Κυριακή, καθώς οι ηγέτες των χωρών της G7 συγκεντρώνονται στη Γερμανία για την πρώτη ημέρα της ετήσιας συνόδου κορυφής τους. Οι σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο το απόγευμα.

Ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας, Ihor Klymenko, δήλωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση ρωσικού πυραύλου που έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν ένα 7χρονο κορίτσι, είπε. Η μητέρα της, μια 35χρονη, σώθηκε από τα ερείπια και μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο. Είναι πολίτης της Ρωσίας, αλλά ζούσε στο Κίεβο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

To Κίεβο χτυπήθηκε συνολικά από τουλάχιστον 14 ρωσικούς πυραύλους νωρίς το πρωί - στο πιο διαρκές μπαράζ εδώ και μήνες, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος Κιέβου Vilaliy Klitschko είπε ότι οι επιθέσεις ήταν απόπειρα της Μόσχας να «εκφοβίσει» την Ουκρανία

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μπρίτζετ Μπρινκ, λέει ότι «είναι τρομοκρατημένη από τις αναφορές σήμερα για ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε κτίριο κατοικιών και νηπιαγωγείο στο κέντρο του Κιέβου».

«Καθώς το Κρεμλίνο συνεχίζει τις αδιάκριτες επιθέσεις του σε Ουκρανούς αμάχους, οι ΗΠΑ και οι εταίροι μας θα ακολουθήσουν κάθε οδό για να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι για τις φρικαλεότητες θα λογοδοτήσουν», έγραψε στο Twitter ο απεσταλμένος.

Η επίθεση στο Κίεβο σήμερα ήταν η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα έγινε στόχος εδώ και τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με μια σειρά από χάρτες παρακολούθησης, ωστόσο, επιθέσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε συναγερμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:11 - 26 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.