ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Ερντογάν με τους ηγέτες Φινλανδίας και Σουηδίας

11:18 - 27 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
ΝΑΤΟ: Συνάντηση Ερντογάν με τους ηγέτες Φινλανδίας και Σουηδίας
Συνάντηση θα πραγματοποιήσει, αύριο Τρίτη (28/6), στη Μαδρίτη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Φινλανδό ομόλογό του και τη Σουηδή πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Ελσίνκι.

Ειδικότερα, αυτή η πρώτη συνάντηση του Ερντογάν με τον Φιλανδό πρόεδρο, Σάουλι Νιινίστο, και τη Σουηδή πρωθυπουργό, Μαγκνταλένα Άντερσον, θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που οργανώνεται στην ισπανική πρωτεύουσα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η φινλανδική προεδρία.

Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Μάιο. Η διαδικασία, ωστόσο, «πάγωσε» αμέσως από τον Ερντογάν, ο οποίος απαιτεί να κάνουν περισσότερα για να καταστείλουν τις κουρδικές ομάδες που θεωρεί τρομοκράτες, ενώ ζητάει να επιτραπεί η πώληση όπλων στη χώρα. 

Οι αρχηγοί κρατών από χώρες του ΝΑΤΟ συναντώνται αυτή την εβδομάδα στην ισπανική πρωτεύουσα για να αποφασίσουν για τη στρατηγική κατεύθυνση της συμμαχίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.