ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ: Η αμερικανική οικονομία αντέχει αυστηρότερη νομισματική πολιτική

17:09 - 29 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Πάουελ: Η αμερικανική οικονομία αντέχει αυστηρότερη νομισματική πολιτική
Η οικονομία της Αμερικής βρίσκεται σε «ισχυρή κατάσταση» ώστε να αντιμετωπίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αλλά και η κεντρική τράπεζα έχει περιθώρια να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2%, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο πλαίσιο του ετήσιου φόρουμ πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

«Ελπίζουμε ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει θετική», υπογράμμισε ο Πάουελ, ενώ τόνισε ότι στόχος μας είναι η αύξηση των επιτοκίων χωρίς να πυροδοτήθει ύφεση «και πιστεύουμε ότι υπάρχουν τρόποι για να το πετύχουμε αυτό». 

Ακόμα, έκανε λόγο για μια ακόμα φορά για «ομαλή προσγείωση», τονίζοντας:

«Η ομαλή προσγείωση είναι εφικτή, αλλά έχει ιδιαίτερες προκλήσεις προς την επίτευξη της», δήλωσε ο Πάουελ.

Κάνοντας σχόλιο για το εάν οι κινήσεις της Fed θα «ξεφύγουν» αρνητικά για την οικονομία, ο Πάουελ είπε «υπάρχει ο κίνδυνος να πάμε πολύ μακριά; Ναι, αλλά αυτός δεν είναι μεγαλύτερος κίνδυνος. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να αποτύχουμε στην αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών», συμπλήρωσε.

Ο Πάουελ μίλησε σε πάνελ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ και τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι.

Και οι τρεις κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να μειώσουν τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει γίνει παγκόσμιο πρόβλημα που επιδεινώνεται από τις μαζικές διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και από το ράλι των τιμών σε τρόφιμα και ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:18 - 29 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.