ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Δισ. ευρώ στην Ουκρανία, που θεωρείται διεφθαρμένη χώρα

14:05 - 30 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
ΕΕ: Δισ. ευρώ στην Ουκρανία, που θεωρείται διεφθαρμένη χώρα
Το θέμα των επιχορηγήσεων δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία από την ΕΕ, παρά το γεγονός ότι κατατάσσεται στην 122η θέση από 180 στον Παγκόσμιο Δείκτη Διαφθοράς το 2021, αναδεικνύει, με ερώτηση του προς την Κομισιόν ο Βέλγος ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Filip De Man!

Οπως αναφέρει, η Κομισιόν ανακοίνωσε τουλάχιστον τρία σχέδια τύπου Marshall τα τελευταία δύο χρόνια: την Πράσινη Συμφωνία ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ, που θα δαπανηθεί μεταξύ 2020 και 2030, το πακέτο ανασυγκρότησης του κορωνοϊού ύψους 807 δισεκατομμυρίων ευρώ και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά η ρωσική εισβολή.

Υπογραμμίζει, όμως, ότι από το 2014 έως την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουκρανία έλαβε 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και δάνεια και άλλα 10 δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες, παρά το γεγονός ότι κατατάσσεται στην 122η θέση από 180 στον Παγκόσμιο Δείκτη Διαφθοράς το 2021.

Ευλογα, λοιπόν, ρωτά την Κομισιόν:

  1. Ποια ανάλυση κινδύνου διεξήχθη από την Επιτροπή για να δικαιολογήσει την εξαγγελθείσα χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ιδίως εν όψει του κινδύνου να μπει στον πειρασμό η Ρωσία να επιταχύνει την καταστροφή της χώρας, αφήνοντας την Ένωση να συνεχίσει μια μη προσιτή καρτέλα
  2. Με αυτόν τον τρόπο, η Επιτροπή κινδυνεύει να επιβαρύνει την Ένωση με χρέη τρισεκατομμυρίων ευρώ. Πώς σκοπεύει να προστατεύσει τους πολίτες της και την ενιαία αγορά από τις πιθανές επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού και της επικείμενης ύφεσης

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.